Olemme turkulainen sähköalan yritys. Tarjoamme sähköasennuspalveluita uudis- ja saneerauskohteissa sekä huolto- ja kunnossapitotöitä yrityksille, yksityisille, rakennusliikkeille sekä talo- ja huoltoyhtiöille. Pyydä sähköasentaja töihin!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Total Pageviews

Sivut

Blogroll

About

Blogger templates

TURKU
[] Sähkötyöt ja Swegon-huolto
puh. 0400793033
[] Iloxair-huolto
puh. 0449803165

UUSIKAUPUNKI

[] Sähköurakointi
puh. 0503086320

LASKUTUS JA MARKKINOINTI
[] Puh. 0449726393

8.4.2013

IP-LUOKKIEN SUOJAETÄISYYDET

 

Kylpyhuone kuva Tukes
Alue 0
Kylpyammeen tai suihkualtaan sisäpuolinen tila
Vähintään IPX7

Alue 1
a) rajattu alueen 0 yläreunalla ja 225cm korkeudella olevalla vaakasuoralla tasolla, tai kiinteän suihkusuuttimen korkeudella olevalla vaakasuoralla tasolla, jos suihkusuuttimen korkeus on yli 225cm
b)  pystysuorilla tasoilla, jotka
- rajoittuvat kylpyammeet tai suihkualtaan ulkoreunoihin
- ovat 120cm etäisyydellä (seinällä tai katossa olevan) kiinteän vesipisteen keskikohdasta, jos tilassa on suihku ilman allasta.
Vähintään IPX4

Alue 2
on rajoitettu
a) lattian tasolla ja 225cm korkeudella olevalla vaakasuoralla tasolla tai kiinteän suihkusuuttimen korkeudella olevalla vaakasuoralla tasolla, jos suihkusuuttimen korkeus on yli 225cm
b)  alueen 1 ulkorajalla olevalla pystysuoralla tasolla (kylpyammeen tai suihkualtaan ulkoreuna) ja pystysuoralla tasolla, joka on 60cm etäisyydellä alueen 1 reunasta
Vähintään IPX4

Huom! Jos suihkutilassa ei ole kylpyammetta tai suihkuallasta Alue 2 poistuu.

Alueiden ulkopuolella vähintään IPX1

Lähde: Standardi SFS 6000

Pesukone ja vastaavat pistotulpalla liitettävät laitteet suositellaan sijoitettavaksi alueiden ulkopuolelle aina, kun se on käytännössä mahdollista. Jos ne joudutaan sijoittamaan alueelle 2, ne on sijoitettava siten, ettei niitä jouduta koskettamaan silloin, kun ollaan kylpyammeessatai suihkussa tai mennään niihin tai tullaan niistä pois.

Lähde: D1 sähköasennusten käsikirja


Sauna

Alue 1
tila, jossa on kiuas ja jota rajoittavat lattia, katon lämpöeristeen kylmä puoli ja pystysuora taso, joka ympäröi kiuasta 0,5m päässä kiukaan pinnasta. Jos kiuas sijaitsee alle 0,5m päässä seinästä, niin alue 1 rajoittuu ko. seinän lämpöeristeen kylmälle puolelle.
Standardin mukaan alueelle 1 saa asentaa ainoastaa kiukaan sekä sen käyttöön kuuluvia sähkölaitteita.

Alue 2
alueen 1 ulkopuolella oleva tila, jota rajoittavat lattia, seinien lämpöeristeen kylmäpuoli ja vaakasuora taso, joka on 1,0m korkeudella lattiasta.

Alue 3
alueen 1 ja 2 ulkopuolella oleva tila, 1 m:n korkeudesta kattoon. 

Löylyhuoneeseen ei saa asentaa pistorasioita ja valaistusta varten tarvittavat kytkinlaitteet on asennettava löylyhuoneen ulkopuolelle.

Lähde: Standardi SFS 6000


Pesuallas

Tilaan, joka on sivusuunnassa enintään 0,2m ja korkeussuunnassa enintään 0,5m pesualtaan reunasta, ei saa asentaa pistorasioita ja tässä tilassa muiden sähkölaitteiden, esim. valaisimien kotelointiluokan on oltava vähintään IP21.

Hei!
Haluatko tarjouksen kohteestasi?

Voit lähettää tarjouspyynnön suoraan osoitteeseen
urakat@sahkorex.fi